Drukke ruilbeurs tot slot van succesvolle carnavalsplaatjesactie

STEENBERGEN – Het leek vanmiddag wel even alsof carnaval weer opnieuw begonnen was, gezien de grote drukte in café-zaal De Joosse. Daar werd de ruilbeurs gehouden van de carnavalsplaatjesactie van SKS en Albert Heijn Achterberg en die gelegenheid lieten de talrijke verzamelaars niet lopen. Zij willen tenslotte allemaal graag een vol boek.

Het grote verzamelfeest begon op 2 januari en groeide de voorbije weken uit tot een ongekende rage in Strienestad. In huiskamers, maar ook bij winkels en verenigingen ontstonden allerlei ruilactiviteiten en je kon niet of Facebook kijken, of er kwam wel weer een bericht voorbij met lijstjes van plaatjes die nog werden gezocht. Jong en oud deden mee, ook veel oud(ere) carnavalsvierders hervonden dankzij de actie weer de leut.

Martin Achterberg van de gelijknamige supermarkt kon vanmiddag dan ook niet meer uitpakken met grote hoeveelheden overgebleven plaatjes, want die gingen de afgelopen tijd als warme broodjes over de toonbank. Maar de ruilbeursgangers konden gelukkig vaak toch nog wel vinden wat zij zochten en brachten ook hun eigen dubbele plaatjes in, om andere verzamelaars weer aan hun laatste stickers te helpen.