Druk programma voor de Sint in alle kernen

KERNEN STEENBERGEN – Sint Nicolaas heeft een drukke tijd voor de boeg. De goedheiligman doet alle kernen aan. Hij begint aanstaande zaterdag op De Heen. Zondag zijn Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Kruisland aan de beurt en volgend weekend arriveert de Sint op zaterdag 25 november in Dinteloord en op 26 november op de Welberg.

De Heen, zaterdag 18 november

De eerste intocht van de Sint heeft traditioneel op De Heen plaats. Hier verzamelen alle kinderen en overige belangstellenden zich om 14:00 uur bij dorpshuis De Stelle. Met muzikale ondersteuning van dweilband D’een trekt de stoet naar de Heense Haven, waar Sinterklaas en zijn Pieten met een boot arriveren. In een ruimte achter De Uitwijk vindt vervolgens een gezellige kindermiddag plaats en ontvangen alle kleintjes die lid zijn van ontspanningsvereniging Relax een cadeautje van de Sint. Ook wordt het toneelstuk ‘Sinterklaas viert een jubileum’ opgevoerd.

Steenbergen, zondag 19 november

De boot van de Sint arriveert zondag rond 13:00 uur in de Steenbergse ‘oude’ haven. Hier vindt een bijzonder Pietenspel plaats en krijgt de ontvangst muzikale begeleiding. Ook krijgt de Sint een blokfluitconcert aangeboden (zie ook apart artikel in deze editie) en zijn ook de slagwerkers van Caio Bouwens present. Na het welkom vertrekt de goedheiligman met zijn pietengevolg naar de Steenbergse Markt voor een middag bomvol pepernotenpret. Daarin kunnen de kinderen op de foto met de Sint, worden geschminkt en kunnen ze zelfs het felbegeerde Pietendiploma halen.

Nieuw-Vossemeer, zondag 19 november

Voor de intocht van de Sint wordt om 12:50 uur verzameld op het parkeerterrein aan de Nieuw-Vossemeerse dijk. Onder leiding van Harmonie Semper Crescendo vertrekt de stoet naar de werkhaven waar St Nicolaas met zijn Pieten arriveert. Met een koets rijdt de Sint vervolgens naar gemeenschapshuis De Vossenburcht. Hier is een leuke kindermiddag en ook hier wordt ‘Sinterklaas viert een jubileum’ opgevoerd. Alle kinderen ontvangen een lekkere snoepzak na afloop.

Kruisland, zondag 19 november

Om 13:30 uur verzamelen de Kruislandse kinderen zich met hun ouders en andere belangstellenden bij de Commissaris Den Hartogbrug, waar de Sint zal arriveren. Dweilband Workus Dicht zorgt voor een muzikale ontvangst en onder leiding van harmonie St Ceacilia vertrekt Sinterklaas met een treintje naar gemeenschapshuis Siemburg. Hier zullen de Pieten voor een prachtige kindermiddag zorgen, begeleidt door aantrekkelijke filmbeelden. Ook zal de snoepzak niet ontbreken.

Dinteloord, zaterdag 25 november

De sinterklaascommissie van Winkeliersvereniging Dinteloord organiseert hier de intocht van de Sint. (zie ook apart artikel in deze editie). Harmonie Volharding Dinteloord verzorgt de muzikale begeleiding en ook burgemeester Ruud van den Belt is present om Sint Nicolaas passend te ontvangen. In het Dorpshuis wordt vervolgens een bijzondere kindermiddag gevierd.

Welberg, zondag 26 november

De Sint krijgt ook op Welberg zoals vanouds een warm onthaal. Om 12:15 uur verzamelen kinderen, hun begeleiders en andere belangstellenden zich in de kantine van Sc Welberg aan de Hoogstraat. Met Sinterklaas wordt een rondwandeling over het kerkdorp gemaakt en vervolgens is er een gezellige feestmiddag in gemeenschapshuis De Vaert. Ook hier kunnen de aanwezigen genieten van “Sinterklaas viert zijn jubileum”. De Pietenband en DJ Willem luisteren deze middag muzikaal op. Alle kinderen ontvangen ook hier een zak snoep, al wordt door de organisatie gevraagd om kinderen die niet van Welberg komen, maar de middag toch graag bijwonen even aan te melden. Dit om er zeker van te zijn dat de voorraad snoepzakken voldoende zal zijn. Aanmelden kan bij Paola van Terheijden, telefoon 06 30 511 472.