Drugspand Van Andelstraat opnieuw gesloten

STEENBERGEN – Naar aanleiding van de vondst van 169 hennepstekken in het pand, heeft burgemeester Van den Belt besloten om een zogeheten last onder bestuursdwang op te leggen aan de eigenaren van loods 6 aan de Van Andelstraat 4 op bedrijventerrein Reinierpolder I en het betreffende pand voor een periode van zes maanden te sluiten.

De hennepstekken werden op 6 november jongstleden aangetroffen op voornoemde locatie, die op 4 juni van dit jaar echter ook al voor een half jaar gesloten was verklaard, na het oprollen van een hennepkwekerij ter plaatse. Omdat de eigenaar toen zelf de politie had ingeschakeld, verviel deze geslotenverklaring echter op 22 juli.

Het ‘Damoclesbeleid’ stelt dat een pand waar voor de tweede keer binnen drie jaar na de eerste overtreding een nieuwe overtreding van de Opiumwet wordt geconstateerd, voor twaalf maanden gesloten wordt. In dit geval wordt een uitzondering gemaakt, aangezien de loods aan de Van Andelstraat 4 is opgedeeld in units, die apart worden verhuurd. Zodoende beschouwt de burgemeester de vondst van de hennepstekken in november als een eerste overtreding.