Dronken chauffeur aangehouden

STEENBERGEN – De politie heeft gistermiddag op de Molenweg een 22-jarige Steenbergenaar aangehouden, die op de vlucht was geslagen na een aanrijding op De Werken, het straatje tussen de Van Gaverenlaan en het busstation.

Even na half twee veroorzaakte de bestuurder van een personenauto daar schade aan een paaltje, een stoeprand en een lantaarnpaal. Hij liet de flink beschadigde auto achter en maakte zich uit de voeten. Een getuige gaf aan de politie echter het signalement van de man door en vertelde ook in welke richting hij was vertrokken.

Om 14.10 uur zagen agenten in de Molenweg iemand lopen die aan de beschrijving voldeed. De 22-jarige man werd ter plekke in de kraag gegrepen en meegenomen naar het politiebureau in Bergen op Zoom, waar uit een ademanalyse bleek dat hij bij benadering drie keer zoveel alcohol had geconsumeerd dan wettelijk is toegestaan om nog aan het verkeer deel te mogen nemen.

Reden om zijn rijbewijs in te vorderen en de chauffeur krijgt ook een proces-verbaal vanwege het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed.

Zijn auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.