Drie leden van vogelvereniging Edel Tijdverdrijf Nederlands kampioen

DINTELOORD/STEENBERGEN – Drie leden van de Dinteloordse vogelvereniging Edel Tijdverdrijf zijn afgelopen weekeinde kampioen van Nederland geworden bij de Nationale Vogeltentoonstelling in Apeldoorn.

De Americahal aldaar was van donderdag t/m zondag hét trefpunt van en voor vele duizenden vogelliefhebbers uit heel Nederland, maar ook belangstellenden uit ons omringende landen zoals België, Duitsland, Denemarken en Frankrijk kwamen op de tentoonstelling af, om de gekweekte resultaten van hun Nederlandse hobbygenoten te bewondern.

Zo’n 1100 liefhebbers hadden alles bij elkaar ruim tienduizend vogels ingezonden, die door een maar liefst 120-koppige jury werden gekeurd. Steenbergenaar Jack Suikerbuik, voorheen lid van de opgeheven Steenbergse vereniging Vogellust, behaalde twee kampioenschappen met een zogeheten stam en een stel zwarte sijzen. Jan de Nijs uit Dinteloord veroverde de felbegeerde titel bij de stellen met zijn witte zebravinken. Zijn stam en een enkeling waren goed voor respectievelijk zilver en goud.

Dinteloorder Keees van der Wegen won niet alleen twee kampioenschappen (met een stam en een stel gordelgrasvinken), maar ook nog een gouden medaille met een glansekstertje.

Cor Rijnberg van Edel Tijdverdrijf ging evenmin met lege handen naar huis; hij pakte brons met een bastaardvogeltje.

Ter afsluiting van het seizoen vindt van 22 t/m 25 januari in het Autotron te Rosmalen de wereldshow voor zang- en siervogels plaats. Ook aan deze wereldkampioenschappen doen weer leden van Edel Tijdverdrijf mee.