Drie genomineerden voor BCD-cultuurprijs

STEENBERGEN – Vrijdag 16 november zal in restaurant De Wallevis bekend worden wie de winnaar is van de Brandt Corstius Duijkers (BCD) Cultuurprijs 2012. Er zijn drie genomineerden: John Nijssen vanwege zijn rol als stuwende kracht voor het Steenbergse Carnaval, Fotoclub Steenbergen en Kunstforum Steenbergen, zo laat juryvoorzitter Mees Hage weten.

De BCD Cultuurprijs werd in 1990 in het leven geroepen vanuit de Stichting Nederlands Hervormd Weeshuis. Deze Steenbergse stichting beheert als sinds begin 1900 het Brandt-Corstius-Duijkers Fonds, dat bedoeld is om het culturele welzijn in Steenbergen te ondersteunen. Dominee Brandt Corstius en postkantoordirecteur Duijkers waren destijds bestuursleden van de Stichting Hervormd Weeshuis.
De huidige jury voor de BCD-prijs wordt naast voorzitter Hage gevormd door Petra Lepolder en Carla Ligtenberg. Zij kozen de drie genomineerden uit de inzendingen die na een oproep in deze krant binnenkwamen. Het criterium voor inzending  was dat kandidaten zich bewezen moesten inzetten voor het culturele leven in de gemeente Steenbergen. Zowel individuen als verenigingen konden – met een goede onderbouwing – worden aangemeld.
De winnaar van de BCD Cultuurprijs ontvangt een bronzen sculptuur en een waarderings- en stimuleringsprijs van 1.500 euro.
De laatste winnaar van de BCD-prijs – die normaliter elke twee jaar wordt uitgereikt – was in 2009 Bas Abbenhuis. Hij had onder meer Peter Baartmans, Walter Siol, Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, TV Soufflé, Die Vaertsingers, Con Slokkers en De Holle Roffel als voorgangers.