Drie dagen Vospop smaken naar meer

NIEUW-VOSSEMEER – Voor het eerst in de bewogen geschiedenis van Vospop telde het muziekfestijn dit jaar drie dagen. Wat begon op vrijdag met een après-ski feest en op zaterdag werd doorgetrokken met het zwaardere rockwerk, kende vandaag een besluit tijdens de Vospop Familiedag. Een gezellig gezinspektakel met veel, heel veel activiteiten voor de kids.

Luchtkussens, buikschuiven, boogschieten, outdooractiviteiten, knutselen en schminken. En dat alles onder het genot van vette muziek en gratis ranja met suikerspin of popcorn. Het Walhalla voor het vakantievierende kind. En een mooie gelegenheid voor pa en ma om met relaxte bluesrock op de achtergrond bij te komen van twee dagen Vospop die hun tol eisten van de fysieke conditie. De aandacht vanuit Nieuw-Vossemeer voor deze dag bleef wel wat achter bij de verwachting. En dat terwijl volgens mede-organisator Antoine Henning juist de familiedag wordt betaald uit een collecte langs de Vosmeerse deuren.

Dik tevreden

Het mocht de pret echter niet drukken want de organisatie kijkt dik tevreden terug op het voorbije weekend dat onder prima weersomstandigheden (hier en daar een buitje daargelaten) werd afgewikkeld. Dat was vorig jaar wel anders toen het festival nog maar één dag kende en een gedeelte van het middagprogramma afgeblazen moest worden vanwege een zomerstorm die over Nederland trok.

Record bier

Gezelligheid was troef tijdens de après-ski party waar het feestweekend mee van start ging. Zo'n 350 bezoekers vermaakten zich kostelijk; een aantal dat de volgende dag zelfs verdubbeld werd tijdens de Vospop-rockavond. "We hebben echt een record aantal liters bier weggetapt. We hebben zelfs nog nieuwe vaten aan moeten laten rukken voor de zondag," aldus Henning.

Het was al bij al een Vospop dat de vrijwilligers en bezoekers naar meer doet verlangen. Ze kunnen alvast uitkijken naar 2017 want dat het evenement dan voor een vijfde keer georganiseerd gaat worden, staat vast. En dat het wederom drie dagen is, is ook een zekerheid.

De geschiedenis van Vospop begon in 1979. Na 35 jaar radiostilte besloot de organisatie in 2014 het spektakel nieuw leven in te blazen en vond de Nieuw-Vossemeerse bevolking aan haar zijde. Vospop wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers en betaald door donateurs en sponsoren. De toegang tot het feest is gratis.

Foto Niek Perdaems & Dasja Abresch©KijkopSteenbergen