Doorstart kinderdagverblijf Parkrakkers van de baan

STEENBERGEN – De poging om een doorstart te maken met de Parkrakkers is gestrand. De leidsters die het kinderdagverblijf wilden voortzetten, hebben na een week van intensief overleg en (financieel) onderzoek van hun plannen afgezien. De betrokken ouders zijn hiervan inmiddels schriftelijk in kennis gesteld.

Het idee om een doorstart te maken was afkomstig van de lokale oudercommissie, nadat kinderopvangorganisatie Surplus bekend had gemaakt haar vestiging in Steenbergen met ingang van 1 oktober aanstaande te sluiten.

Surplus zag voor de (nabije) toekomst een te grote terugloop van het aantal kinderen op zich afkomen. Het besluit om daarom met de Parkrakkers te stoppen, viel niet bepaald in goede aarde bij de betrokken ouders en ook de oudercommissie toonde zich teleurgesteld, maar besloot de uitdaging aan te gaan om de mogelijkheden van een doorstart te bekijken.

De eerste partij waarmee de oudercommissie aanvankelijk tot zaken dacht te kunnen komen, haakte vorige week woensdag af, waarna een tweetal leidsters van de Parkrakkers het heft in handen nam.

Huurcontract

Zij maakten een afspraak met wethouder Miriam Termeer van de gemeente Steenbergen, in de hoop dat de huur van het pand op de hoek Zuidwal/Van Gaverenlaan omlaag zou kunnen. Van de wethouders kregen zij het verzoek eerst met een nader onderbouwd bedrijfsplan te komen. ,,Wij kunnen immers alleen een huurcontract afsluiten met een betrouwbare partner,'' aldus Termeer, die naar eigen zeggen bereid was vervolgens wel te bekijken of er financieel nog wat rek in zat. ,,Maar we mogen er als gemeente ook niet aan te kort komen.''

De initiatiefneemsters schrijven in de brief aan de ouders dat een huurverlaging vermoedelijk toch geen haalbare kaart was, omdat er meerdere gegadigden voor het pand zouden zijn. Ook zou er meteen een huurcontract voor drie jaar afgesloten moeten worden.

Afscheidsfeest

De leidsters kwamen al bij al tot de slotsom dat het voor hen niet mogelijk is de Parkrakkers over te nemen en vonden het beter om deze 'moeilijke beslissing' nu maar gelijk te nemen, zodat de ouders nog voldoende tijd hebben om andere opvang voor hun kinderen te regelen.

De oudercommissie houdt, nu het doek definitief is gevallen, op woensdag 14 augustus een afscheidsfeest bij de Parkrakkers, uiteraard voor alle kinderen, maar ook iedereen die afscheid wil komen nemen is dan vanaf 14.00 uur van harte welkom.