Afbeelding
zondag 12 juni 2016, 09:00

Doelpuntenfestival bij 2x2 toernooi

STEENBERGEN – Terwijl Zwitserland op het EK in Frankrijk met 0-1 van Albanië won, vierden zeventig jonge spelertjes gistermiddag hun eigen voetbalfeestje op het sportpark aan de Seringenlaan, waar de 18-jarige Roy Labeur alweer voor de zevende keer het jaarlijkse 2x2-toernooi organiseerde.

Daaraan deed een recordaantal van 35 teams mee, die verdeeld over twee poules in actie kwamen. De E- en F-pupillen namen het tegen elkaar op en dat deden ook de D-pupillen en de C-junioren. De wedstrijdjes werden zoals gebruikelijk bij dit toernooi gespeeld in opblaasbare velden.

Het was voor de derde keer dat het evenement plaatsvond op het sportpark, de organisator begon er zeven jaar geleden mee in ’t Drievierde, de wijk waar hij woont. De jonge Steenbergenaar is ook al sinds zijn 12de actief als scheidsrechter en dat zou hij mettertijd zelfs graag professioneel gaan doen.

Na de zomer wil hij bovendien vrijetijdsmanagement gaan studeren in Breda en ook dat lijkt op zijn lijf geschreven, gezien het alsmaar groeiende succes van het 2x2-toernooi.

Na een sportieve middag, waarbij de doelpunten je om de oren vlogen, wonnen de Yellow Boys in de finale voor de E’tjes en de F’jes met 10-9 van KSK Kalmthout. Bij de D’tjes en de C-junioren won het Top Duo met 10-4 van D1 Beter.

Na afloop werd aan alle deelnemers een beker(tje) uitgereikt en kregen zij met z’n allen frietjes voorgeschoteld in de kantine.