D’n Dweilberg rijgt Muzikale Kanjerketting

WELBERG/STEENBERGEN – In het weekend van 9 en 10 mei komt ‘Steenbergen in Beweging’. De Stichting Ankie Stoer hoopt op die dagen zoveel mogelijk mensen, verenigingen en organisaties op de been te krijgen om geld in te zamelen voor het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Ook dweilband D’n Dweilberg wil een steentje bijdragen aan dit doel. Of eigenlijk een kraaltje ,want de band gaat een levende Muzikale Kanjerketting rijgen.

Voor wie niet weet wat een Kanjerketting is: Wanneer een kind de strijd tegen kanker begint, krijgt het voor iedere behandeling een kraal voor zijn of haar eigen, unieke Kanjerketting. Dat kan voor een prik zijn, maar ook voor bijvoorbeeld een chemobehandeling. Uiteindelijk ontstaat er zodoende een lange ketting die het verhaal van het gevecht vertellen. Helaas niet altijd met een goede afloop.

De Muzikale Kanjerketting wordt niet gevormd door kralen, maar door mensen en vertrekt op zaterdag 9 mei om even na 15.00 uur bij ’t Cromwiel, direct na het startschot voor de Ultraloop. Inmiddels heeft ook dweilband Ut Toeternietoe toegezegd mee te lopen en verleent MJW De Klup haar medewerking.

„Maar iedereen die mee wil lopen is van harte welkom!”, benadrukt Femke Martens van D’n Dweilberg. De eerste kraal in de ketting is Shirley van Overveld, moeder van Ankie en oprichtster van de naar haar overleden dochter vernoemde organisatie die voortdurend geld inzamelt voor de strijd tegen kinderkanker. Shirley is ook ambassadrice van de Kanjerketting.

Verkoop van kralenkoordjes met Kanjerkaartjes voor de strijd tegen kinderkanker

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. De leden van D’n Dweilberg hebben daarom 500 kralenkoordjes geregen die aan een zogenaamd Kanjerkaartje bevestigd zijn. Deze worden verkocht voor het kleine bedrag van 2 euro.

Wie mee wil doen kan zich op de hoogte houden via de Facebookpagina van D’n Dweilberg of een vraag stellen via dweilberg@gmail.com. Via dit emailadres kun je ook laten weten als je een kaartje wilt kopen of kaartjes wilt verkopen. In de losse verkoop zijn de kaartjes te koop bij Dierenwinkel Wevo, lifestylewinkel De Suijkerpot, IJssalon Boon, autobedrijf Cuelenaere en bakkerij Van Broekhoven.