Dit weekend ‘Concert aan Zee’: Cruiseschip Volharding ligt goed op koers

STEENBERGEN – ‘Concert aan Zee’. Dat is de titel van de jaarconcerten die muziekvereniging Volharding aanstaand weekend in gemeenschapshuis ’t Cromwiel organiseert. Een titel met een vette knipoog naar Steenbergen aan Zee, maar ook naar het succesvolle festival Concert at Sea dat jaarlijks vele duizenden mensen trekt. Zoveel passen er niet in ’t Cromwiel maar Volharding rekent desalniettemin op een uitverkochte zaal.

Het publiek wacht er een zeewaardige show met muziek, dans, toneel en zang. Op zaterdagavond is het meedeinen geblazen op de muzikale golven van Klein orkest, JONG Volharding, Persi Swing Collective en de Harmonie. Op zondag bestaat de bemanning van het concert uit de jeugdorkesten van de vereniging: Muzieketiers,  Muziek Maten, Spelenderwijs, Percussiegroep en JONG Volharding.

De afgelopen weken hebben alle muzikanten keihard gewerkt om iedere noot perfect te krijgen. Dat betekende repeteren, repeteren en nog eens repeteren. Afgelopen vrijdag gingen de jongste leerlingen van de muziekvereniging er nog even keihard tegenaan, zoals te zien op de foto waar dirigent Walter Siol de puntjes op de ‘i ‘ van de trompet-partij zet. Kaarten voor de zaterdagavondvoorstelling kosten € 8,- en voor de zondagmiddagvoorstelling € 6,-. Ze kunnen nog aan de zaal worden gekocht.

Foto en tekst: Dasja Abresch©Steenbergse Courant