Dit jaar toch geen jaarmarkt in Steenbergen

STEENBERGEN – Waren de organisatoren een paar weken geleden nog dolblij toen ze konden melden dat de Steenbergse jaarmarkt toch door kon gaan, na een gesprek met gemeente Steenbergen is alsnog besloten om het evenement dit jaar niet te laten plaatsvinden.

Vanochtend wilde voorzitter André Verhagen nog geen reactie geven op de vraag van Steenbergse Courant of er geluisterd wordt naar het advies van Horeca Nederland afdeling Steenbergen en naar de reactie van diverse inwoners die het organiseren van de jaarmarkt die jaarlijks duizenden belangstellenden trekt onverstandig vinden. Het gesprek met gemeente Steenbergen had toen juist plaatsgevonden. Blijkbaar was afgesproken dat er eerst een persbericht vanuit de gemeente moest gaan. Dit bericht is zojuist ontvangen. Hierin wordt aangegeven dat er in goed overleg is besloten om de jaarmarkt dit jaar niet door te laten gaan.

In het persbericht staat een reactie van burgemeester Ruud van den Belt: ,,Ik ben blij dat we in goed overleg met elkaar tot dit besluit zijn gekomen”, stelt de burgemeester. ,,Het is natuurlijk spijtig, maar de veiligheid van onze inwoners en de bezoekers is vanzelfsprekend het allerbelangrijkste. Hopelijk kan de jaarmarkt volgend jaar wel gewoon weer doorgaan.”

Foto: André Verhagen, Dirk-Jan van Weezel en Rob Lapien van het jaarmarktcomité hadden begin juli nog de verwachting dat de jaarmarkt kon worden georganiseerd met in achtneming van de anderhalve meter regeling. Nu corona weer oplaait in ons land is de conclusie dat het niet verstandig zou zijn om het evenement doorgang te doen vinden.