Diomedon maakt zich op voor Survival Run

STEENBERGEN – De leden van de survivalafdeling van Diomedon hebben afgelopen weekeinde met hun eigen clubrun alvast een voorproefje genomen op de grote Survival Run van komende zondag, 26 april, waarvoor al 670 ‘bikkels’ zich hebben ingeschreven en dat zijn er veel meer dan vorig jaar.

De voorinschrijving is inmiddels gesloten en op de dag zelf kan er – vanwege de stormloop op het evenement – ook niet meer worden ingeschreven voor de wedstrijdcategorieën. Recreanten kunnen zich zondag nog wel aanmelden, maar vol is vol.

Op www.survivalsteenbergen.nl is het volledige programma en alle bijbehorende informatie te vinden en valt ook precies te zien hoeveel ruimte er nog beschikbaar is voor deelnemers in de verschillende categorieën.

Zowel jongeren als volwassenen kunnen meedoen aan het sportieve spektakel, speciaal voor kinderen van 4 t/m 9 jaar is er bovendien een minirun.

Het volledige traject bestaat uit maar liefst 29, door een groot deel van Steenbergen verspreide hindernissen, die de voorbije weken zijn opgebouwd door leden van de survivalafdeling van Diomedon. Voor het eerst is er ook een onderdeel in het stadspark.

Vrijwilligers nodig

De clubrun van afgelopen zaterdag gold tegelijkertijd als laatste test van het zes kilometer lange parcours, dat deze week helemaal wordt afgebouwd. Mede dankzij het mooie weer verliep alles op rolletjes en konden de survivallers ’s avonds met een gerust hart een feestje bouwen, met barbecue, op het sportpark: aanstaande zondag de start- en finishplek van de Survival Run 2015.

Om het uitgebreide programma dan in goede banen te helpen leiden, kan Diomedon nog extra vrijwilligers gebruiken. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via de voornoemde website.  

Foto's Astrid Bastiaanse