Afbeelding
maandag 15 februari 2021, 08:55

Dinteloordse schoonheidsspecialist wijst op ongelijke Corona-aanpak

DINTELOORD – Schoonheidsspecialist Norbert Bolluijt hoopt op gelegenheid om behandelingen uit te kunnen voeren. Hij constateert een ongelijke aanpak in Nederland. Er zijn gemeenten waarin de schoonheidsspecialisten bepaalde behandelingen wel mogen uitvoeren die in de eigen gemeente niet zijn toegestaan. “Gemeente Steenbergen zelf verwijt ik niets. Die werken volgens de richtlijnen van het RIVM aldus hun reactie. Toch zijn er gemeenten in ons land – bijvoorbeeld Haarlem – waar schoonheidsspecialisten hun klanten wel kunnen behandelen”, aldus Bolluijt.

Hij schetst zijn situatie: “Ik werk als eenmansbedrijf – onder de naam Beauty en More – vanuit de Groenekruisstraat 8 in Dinteloord. Dat doe ik inmiddels 28 jaar. Dat niet alle behandelingen mogen in deze corona pandemie begrijp ik. Maar neem een behandeling bij acné. Die zou toch onder een medische behandeling moeten vallen en vrijgesteld moeten zijn. Mijn klanten die dit betreft mag ik nu niet helpen. Hierdoor gaat jaren therapie naar de knoppen en zijn ze weer terug bij af”.

Strenge hygiëne

“Wij schoonheidsspecialisten werken onder zeer strenge hygiëne en nemen tal van extra maatregelen. Speciale maskers, plastic schorten, een spatbril, handschoenen en extra schoonmaaktijd tussen de behandelingen. De kans op besmetting is minimaal. Dat bewijst overigens een onderzoek van de GGD waaraan ik al vele jaren meewerk”, vertelt Bolluijt. “Nu heb ik het voordeel dat ik als zelfstandige werk, vanuit mijn eigen woning. Maar ook ik heb kosten – met name mijn hypotheek – en ook ik moet kunnen eten toch? In maart vorig jaar kreeg ik wat financiële ondersteuning via de TOZO-regeling. Omdat ik nog wat omzet had – door bijvoorbeeld verkoop van crèmes – en dat eerlijk opgaf, kon ik vervolgens alles terugbetalen”.

“Gezonde bedrijven gaan kapot”

“Ik geef de gemeente Steenbergen niet de schuld, maar hoop dat er nog wel wat ondersteuning mogelijk is. En vooral ook dat ik weer met bepaalde behandelingen gewoon aan de slag kan gaan. Onze brancheorganisatie – ANBOS – is hier landelijk mee bezig. En vanuit de gemeente is aangegeven dat ze kijken of er mogelijkheden zijn. Hier in Dinteloord hebben collega’s het ook heel moeilijk. En niet alleen de schoonheidsspecialisten, maar ook bijvoorbeeld de kappers. In een jaar al maanden gesloten, zo gaan gezonde bedrijven toch kapot”.

Uit de Steenbergse Courant