Dikke pret in de vette modder voor Vosmeerse kids

NIEUW-VOSSEMEER – Kinderen een onuitwisbare herinnering geven aan een geweldige jeugd in de vrije natuur. Dat is in een notendop de missie van In4outdoor aan de Boerengorseweg in Nieuw-Vossemeer. Afgelopen vrijdag bereikte het centrum voor buitenactiviteiten dit doel ten volle bij de tientallen kinderen die zich meldden in het kader van Internationale Modderdag. Lekker viezeriken in de modder: Welk kind wil dat nu niet?

Voor de allerkleinsten was het nog even wennen, maar de grotere kinderen stortten zich zonder voorbehoud in de paddenpoel die met medewerking van John Rijk en Raymond Kempkens tot een vette modderpoel was getransformeerd. Modderglijden, moddergevechten en andere derrie-gerelateerde activiteiten passeerden de revue.

“Ik had zelf nog nooit gehoord van Internationale Modderdag,” geeft eigenaresse Leonie Ten Hove toe. “Ik ben heel blij dat kinderopvang ‘Zo aan de Dortmundstraat’ ons erop attendeerde en vroeg of wij eraan mee wilden doen. Nou, dat wilden we natuurlijk wel. Fantastisch om die kinderen zo bezig te zien. Lekker in de natuur. Goed voor het immuunsysteem, goed voor de creativiteit en voor de binding met de natuur. Deze dag vergeten ze niet meer.”

Foto en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen