Die Vaertsingers zetten grote korendag op poten

STEENBERGEN – Gemengde zangvereniging Die Vaertsingers is de uitdaging aangegaan om volgend jaar – op zaterdagmiddag 20 september – een grote korendag te laten plaatsvinden in Steenbergen, met als titel: ‘de Vaert er in!’

De organisatie hoopt dat alle koren uit de gemeente deze gelegenheid willen aangrijpen om zich aan het publiek te presenteren, maar er zijn ook zanggroepen uit de wijde regio aangeschreven met het verzoek om in Steenbergen te komen zingen.

Alles bij elkaar hebben Die Vaertsingers vijftig uitnodigingen de deur uitgedaan. Een tiental toezeggingen is inmiddels al binnen, zo laten voorzitter Elly Lambers en dirigent Jan Ligtenberg weten.

Zes zanglocaties 

In totaal zouden er dertig tot veertig koren kunnen deelnemen aan het nieuwe muzikale evenement, die dan elk twee keer optreden. Hiervoor zijn zes locaties gekozen: Gummaruskerk, Nederlands Hervormde kerk, De Lindenburgh, Onze Stede, zaal De Joosse en de Markt.

In het stadshart komt een overdekt podium te staan. De verwachting is dat er duizend tot twaalfhonderd koorleden naar Steenbergen komen en daar komen dan nog alle toehoorders bij. Dat moet ook de winkeliers in de binnenstad als muziek in de oren klinken, verwachten ze bij Die Vaertsingers.

,,We zijn druk bezig met het werven van sponsorgeld en het benaderen van subsidiefondsen, waarbij we inderdaad hopen dat er ook mogelijkheden zijn vanuit de pot Stadhaven.’’

Koren die zich willen aanmelden voor ‘de Vaert er in!’ kunnen op http://www.dievaertsingers.nl een inschrijfformulier downloaden.

Oliebollenconcert met Peter Baartmans

Op zondag 5 januari verzorgen Die Vaertsingers trouwens een Oliebollenconcert in het Welbergse gemeenschapshuis De Vaert, met een gastoptreden van Peter Baartmans, die hiermee ook weer even terugkeert naar zijn thuisbasis.

Baartmans is een virtuoos toetsenist én entertainer, die over heel de wereld concert-achtige demonstraties geeft voor Yamaha keyboards. Tijdens het Oliebollenconcert, dat duurt van 15.00 tot 17.00 uur, zal hij zijn ‘kunsten’ een uur lang ten gehore brengen. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.