Die paashaas durft, zomaar De Vossenburcht binnengaan

NIEUW-VOSSEMEER – De jaarlijkse fancyfair in De Vossenburcht kan met recht een traditie genoemd worden. Zaterdagmiddag mochten de kinderen op zoek naar de Paashaas. In zijn mand had hij voor ieder kind een paasei. Niet gevuld met chocolade, er zat een vrijkaart voor de fancyfair in.

Een ouderwetse Fancy Fair met leuke spellen en heel veel prijzen

Ook dit jaar was De Vossenburcht het toneel voor de jaarlijkse Fancy Fair in Nieuw-Vossemeer. Alle kinderen van de basisschool hadden als uitnodiging een kleurplaat gekregen. Natuurlijk in het thema van het komende Paasfeest. Al vóór twee uur stonden er buiten kinderen te wachten. Binnen werd de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen van de Fancy Fair. De spellen werden voor een laatste keer geïnspecteerd, de lampen in de juiste richting gezet en de consumptiebonnen geteld. Toen het even na tweeën eindelijk zover was kwam Piet van Schilt naar buiten. “Hebben jullie de paashaas al gezien?” vroeg hij aan de kinderen. “Nee!” klonk het antwoord. “Weten jullie waar hazen zich verstoppen? Inderdaad op het land. Laten we maar snel gaan zoeken.” En daar vlogen ze, allemaal richting het speeltuintje tegenover de Vossenburcht. Maar helaas, geen paashaas. Gelukkig waren er een paar grotere jongens die snel achter de auto’s zochten en ja hoor. Daar stond de paashaas met een grote rieten mand vol paaseieren. Het was een gejoel van jewelste. Om de paashaas niet te laten ontsnappen vormden ze een grote kring en gingen ze richting het gemeenschapshuis. Ze kregen allemaal een paasei. Niet van chocolade maar van plastic. In het ei zat een vrijkaart voor de Fancy Fair.

We hebben een tas meegebracht voor alle spulletjes

Toen de kinderen binnen waren konden ze kiezen uit allerlei spellen. Ze konden eendjes vissen, touwtje of brieven trekken, ballen gooien, er was een knikkerbaan en voor de grotere kinderen was er een schiettent. Een lange rij stond al meteen bij het eendje vissen. De kleintjes deden hun uiterste best en er was voor iedereen een prijs. Mart was samen met zijn moeder en zijn zusje. Hij vond de rij veel te lang en ging zelf naar een andere tent. Zijn moeder bleef samen met zijn zusje bij de eendjes staan.“ Hier kunnen ze gerust zelf rondlopen. De sfeer is prima en vertrouwd. We hebben dit jaar tassen meegenomen om alle spullen die ze winnen mee naar huis te nemen. Elk jaar is het weer zo goed georganiseerd.” vertelt ze vriendelijk. Ondertussen is Mart klaar. En ja hoor, de eerste prijs is binnen.

Vanavond is het loterij, met hebben een heel bijzondere prijs

Als de kinderen weer naar huis zijn is het ’s avonds de beurt aan de volwassenen. Tijdens een gezellige avond werd een grote loterij georganiseerd. Tijdens deze loterij werd een heel bijzondere prijs verloot. Een schilderij, van de hand van der Smissen, is door zijn weduwe gedoneerd. Het schilderij is een afbeelding van een Grieks meisje, gefotografeerd tijdens een vakantie in Griekenland.

Er is een recordbedrag opgehaald

Zondagavond werd de opbrengst van de Fancy Fair en de Snuffelmarkt bij elkaar opgeteld. Het werd een recordbedrag van maar liefst € 15.560,35! Daar kunnen weer veel goede doelen mee geholpen worden.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl