Diamanten bruidspaar De Groot-Dekkers

STEENBERGEN – Als laatste in een lange rij van buren, familieleden en bekenden, bracht burgemeester Ruud van den Belt vanmiddag een felicitatiebezoek aan het diamanten bruidspaar De Groot-Dekkers, woonachtig in appartementencomplex De Clockskens aan de Westdam.

De meeste visite kwam dinsdag al op de koffie bij de jubilerende echtelieden, die elkaar dan ook op 25 oktober 1956 het ja-woord gaven. Dat gebeurde destijds in het gemeentehuis van Wouw en in de kerk van Heerle, de geboorteplaats van Mien de Groot-Dekkers (79).

Op de Vlaamse kermis die daar in 1953 werd gehouden, leerde zij de nu 86-jarige Arie de Groot kennen. ,,Met haar ga ik vanavond uit!’’ zei hij dapper tegen zijn kameraden. Maar de boerenzoon – die ter wereld kwam op de eerste boerderij, vanuit Steenbergen bezien, op de weg naar Moerstraten – hield woord. En Mien ging in op zijn avances, ook al was haar moeder daar niet bepaald van gecharmeerd. ,,Zij vond mij nog te jong.’’

Met de liefde tussen de twee bleek het echter wel goed te zitten en drie jaar later stapen ze in het huwelijksbootje. Na twee jaar op Heerle te hebben gewoond, maakten ze de oversteek naar het Doornedijkje in Steenbergen. Een plek die ze met spijt in het hart verlieten, maar fysieke ongemakken noopten het echtpaar vier jaar geleden te verhuizen naar De Clockskens.

De heer De Groot zat het grootste deel van zijn arbeidszame leven, totdat hij op 53-jarige leeftijd werd afgekeurd, in het rioleringswerk. Het boerenbedrijf van zijn familie overnemen, dat zag hij niet zitten. Mevrouw De Groot werkte dertig jaar lang bij bakker Van Kuijk in de Blauwstraat. De huwelijksjubilarissen hebben twee zoons en zijn de trotse grootouders van vier kleinzoons.