De Vuilnisboot is heel goed aangekomen in de Steenbergse haven

STEENBERGEN – Vanmiddag bijten de basisscholieren voor wat betreft de festiviteiten ter gelegenheid van de officiële opening van de Steenbergse haven het spits af. Dat is overigens zeker geen onplezierige bezigheid, want de musical De Vuilnisboot is beslist het luisteren en kijken waard. Voor de Vuilnisboot de haven binnenvoer, meerde de sloep met wethouder Cors Zijlmans en ABS voorzitter Jan Ooms aan. De wethouder opende de middag gepast met een oude scheepshoorn.

Onder de bezielende leiding van Claudia de Groen, Mirella Ooms en Marco Brok speelden de leerlingen van de schoolorkesten van de vier Steenbergse basisscholen er vrolijk op los en dat was het begin van de musical De Vuilnisboot waarin de diverse spelertjes hun verhaal brachten.  Dat alles op de ponton die voor deze gelegenheid een centrale plek in de haven heeft gekregen. De geslaagde eerste uitvoering van de musical kreeg terecht een stevig applaus. Een prima uitvoering waarvan ook bijzondere beelden te zien waren op het grote beeldscherm dat voor het publiek naast het ponton is opgesteld. De musical krijgt vanmiddag nog twee uitvoeringen, waarbij de laatste – die om vier uur vanmiddag begint – bedoeld is voor de ouders van de kinderen die niet bij de eerste twee edities aanwezig konden zijn.

Trossen los

Vanavond gaan de trossen in de haven helemaal los. Dan wordt de haven officieel geopend, dit gebeurt vanaf 19:30 uur. Aansluitend op de opening, waarbij het projectkoor onder begeleiding van harmonie Volharding delen uit de Carmina Burana brengt, is er een spectaculaire demonstratie van een flyboarder. Vervolgens verzorgt Volharding een avondvullend muzikaal programma, dat wordt afgesloten door de Persi Swing  Collective band.

Foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl