De Steenen Kamer exposeert in etalage

STEENBERGEN – Tot half april 2015 exposeert Heemkundekring De Steenen Kamer in de etalage van Kaaistraat 41 in Steenbergen.  Zij doet dit in samenwerking met het Kunstforum Steenbergen dat zich ten doel heeft gesteld om de leegstaande winkelpanden in het centrum van de stad zo’n aantrekkelijk mogelijk uiterlijk te geven.

Hoewel de tentoonstelling van de heemkundekring geen kunst in de letterlijke zin van het woord is, zal het zeker de aandacht van de passanten trekken.

De Steenen Kamer exposeert er onder meer een aantal posters van de voormalige Enka-fabriek aan de Molenweg met daaraan gekoppeld twee schaalmodellen van garentransport en twee schietspoelen.

Ook zijn een gevelwapen van hofleverancier Brouwers, een gebakdoos en diverse chocoladevormen te bewonderen. De kring maakt van de gelegenheid gebruik om een beroep te doen op het geheugen van de bezoeker met een poster van de Gummarusschool en het verzoek om herinneringen te delen. Ook stelt ‘De Steenen Kamer’ bij een aantal communiefoto’s de welbekende vraag: Wie is wie?

Tot slot geeft een tweetal luchtfoto’s een goed beeld van Steenbergen in 1935 en 1950. Voor meer informatie over de heemkundekring kan men terecht op www.heemkundekringdesteenenkamer.nl