De Nieuwe Haven kleurt oranje

DINTELOORD – Tijdens een normale Koningsdag heeft elk lid van de Oranjevereniging Dinteloord een druk programma. Maar dit jaar, nu alle evenementen zijn afgelast, konden alle bestuursleden van de Oranjevereniging mee naar De Nieuwe Haven. Want in tegenstelling tot alle andere activiteiten ging het trakteren op tompoucen gewoon door.

Ondanks alle beperkingen en het gemis van een Koningsdag vol evenementen zag Dinteloord er sfeervol uit. Al vroeg hing op veel plaatsen de vlag in top en het Raadhuisplein was versierd met de traditionele vlaggen. “Want de slingers horen erbij. Die blijven tot 5 mei hangen.” vertelde voorzitter Hans Bolluijt. Samen met het voltallige bestuur stond hij al vroeg bij De Nieuwe Haven om tompoucen uit te delen aan de bewoners. Eén van de weinige tradities tijdens Koningsdag die wél door kon gaan. Dat alle bestuursleden aanwezig waren was uniek. “Normaal gesproken is het te druk” lacht Tim Huisman. “We beginnen dan al vroeg met het voorbereiden van alle onderdelen van het programma. Maar dit jaar is alles anders, dus besloten we samen naar De Nieuwe Haven te gaan.”

Ondanks alles was het een gezellige ochtend

En zo gebeurde het dat even voor half tien het aardig oranje kleurde voor de entree van De Nieuwe Haven. Gezamenlijk kwamen de vrijwilligers, uiteraard gekleed in oranje shirt, aangelopen. Gevolgd door een bus, vol met kratten oranje tompoucen. De lekkernij werd bij de entree dankbaar in ontvangst genomen. Want ook nu gold, er mag geen bezoek het verpleeghuis binnen komen. Daarna ging men richting de aanleunwoningen. Daar mocht de traktatie wel aan de bewoners uitgedeeld worden. Bij elke deur werd aangebeld en kregen de bewoners een tompouce aangeboden. Er werd een praatje gemaakt, er werd gelachen en het werd een hele gezellige ochtend, ook voor de vrijwilligers. “We hadden het niet zo gepland, maar eigenlijk is het heel fijn om dit eens samen te doen” zegt één van de leden tevreden. “Normaal zien we elkaar amper, en nu merk je weer wat een leuk team we hebben. Ondertussen gaat het uitdelen verder. “Van wie is dit eigenlijk?” vraagt één van de bewoonsters. “Van de Oranjevereniging!” klinkt het in koor.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl