De Meermin en Aquadintel ontvangen ‘Licentie Zwem-A-B-C’

STEENBERGEN / DINTELOORD – Ondanks de hitte blaakte Ellen Schripsema van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ van energie en enthousiasme. Ze kwam woensdagmiddag naar Steenbergen en Dinteloord om beide zwembaden te voorzien van een ‘Licentie Zwem-A-B-C’.

Geestdriftig legt ze uit dat de zwembaden best trots mogen zijn op hun verkregen licentie. “Het is niet alleen een erkenning dat de zwemlessen goed worden gegeven, maar ook een teken dat het totale zwemproces en alles erom heen goed en veilig is”.

Toets behaald door alle teamleden

In Steenbergen hebben Leo Holierhoek, Jacqueline Otto, Louise Korvers-van Dijk, Elly Zwijgers en Angèle van Tiggelen een programma gevolgd om aan de voorwaarden van het Platform Zwembaden te voldoen. Dat betekent dat ze doordrongen zijn van de gedragscode, dat er een lesplan is opgesteld en bijvoorbeeld zaken als een ontruimingsplan en een klachtenprocedure. Alle teamleden hebben de toets gelicenseerde examinator behaald. Kortom de zaken in de Meermin zijn uitstekend op orde. En dat geldt ook voor Aquadintel.

Veilig gevoel

“Het moet voor ouders van jonge kinderen een goed gevoel geven dat hun kinderen na het volgen van de zwemlessen en het behalen van de diploma’s ook werkelijk veilig kunnen zwemmen”, stelt Schripsema. “In ons land zijn inmiddels 300 zwembaden met een licentie, waarvan 54 in Brabant. Vóór 1 januari 2018 moeten overigens alle zwembaden die een Licentie Zwem-A-B-C willen halen alles op orde hebben. Het zijn dus drukke tijden voor onze organisatie”.