De Fles swingt de pan uit bij Afternoon Jazz

STEENBERGEN – De Fles ontpopt zich meer en meer als een echt muziekcafé. Na meerdere rockavonden en jamsessies, stond er vanmiddag jazz op het programma in de zaal aan de Molenweg en ook dat viel uitstekend in de smaak bij het publiek.

Onder de noemer 'Afternoon Jazz@De Fles' traden de Persi Swing Collection, de K-Street Jazzband – beide uit Steenbergen – en de Utrechtse studentenbigband Big Mondays voor het voetlicht. Het initiatief voor de de nieuwe activiteit kwam van de Persi Swing Collection, de bigband van muziekvereniging Volharding, die voor een groot deel nieuw repertoire presenteerde.

De K-Street Jazzband bereidt zich voor op grote, gerenommeerde festivals in Frankfurt en Breda. Waarom het gezelschap daarvoor is uitgenodigd, lieten de muzikanten in De Fles duidelijk horen. Ook voor Big Mondays gold 'Afternoon Jazz@De Fles' mede als een soort try out, maar dan voor het project Big Blockbusters dat later deze maand in de Domstad plaatsvindt.

De drie orkesten hadden er zicht- en vooral hoorbaar zin in en brachten met hun swingende muziek de bezoekers als vanzelf in beweging. Er ging ook geen nummer voorbij, of er klonk een luid applaus op vanuit de zaal.