D66 springt op de bres voor camping De Uitwijk

STEENBERGEN – Nadat de gebroeders Van Nieuwenhuyzen bijna drie jaar wachten op de uitslag van hun verzoek tot uitbreiding van camping De Uitwijk beu waren hebben zij hun plannen in de ijskast gezet. Hun brief aan de gemeenteraad waarin ze hun ongenoegen over het proces met de gemeente uitten en de knelpunten aangaven deed D66 schrikken. De fractie stelt daarom artikel 40 vragen aan het college.

Ze vraagt zich af of het college op de hoogte is van de situatie en de onmogelijke voorwaarden die de ondernemers zelfs voor hun huidige camping voorgeschoteld krijgen. D66 vindt dat de ondernemers een mooi plan hebben gepresenteerd dat voor het aantrekken van toerisme en recreatie passend is. En de fractie vindt dat er oneigenlijke eisen en regels worden gesteld die voor de ondernemers niet uitvoerbaar zijn en roomser zijn dan de paus. De fractie vraagt zich af wat er nodig is om het standpunt van het college te veranderen.

Foto: Op De Heen hebben de gebroeders Van Nieuwenhuyzen een prachtige camping gerealiseerd. Nieuwe plannen van beide ondernemers vinden echter geen medewerking van de gemeente Steenbergen, na diverse pogingen in de afgelopen drie jaar bergen zij deze voorlopig maar in de kast.
[ foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]