College stelt ultimatum met dwangsom voor Sunclass

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Uiterlijk 1 april volgend jaar moet het echt afgelopen zijn met de huisvesting van arbeidsmigranten op het Sunclass-park in Nieuw-Vossemeer. Als de eigenaren van de vakantiewoningen zich dan nog niet aan de regels houden, krijgen zij een dwangsom van 5000 euro per huisje opgelegd.

Dat hebben burgemeester en wethouders besloten na meerdere controles, waarbij steeds weer is geconstateerd dat zich in het gros van de recreatiewoningen meerdere personen bevinden die niet tot één huishouden behoren en dus geen (familie)relatie met elkaar hebben.

Dit is volgens het college in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Hoewel deze overtreding dus al vaker is vastgesteld, mag de gemeente de betreffende huiseigenaren wettelijk gezien niet sommeren om zich met onmiddellijke ingang aan de regels te conformeren.

,,Daarvoor moet een redelijke termijn in acht worden genomen, je kunt mensen namelijk niet zomaar op straat zetten. De betrokkenen moeten voldoende gelegenheid krijgen om hun werknemers elders onder te brengen,’’ licht burgemeester Saskia Bolten desgevraagd toe.

Ondertussen gaan de controles wel gewoon door, om het dossier verder op te bouwen dat de gemeente vrijwel zeker nodig zal hebben om het geschil uiteindelijk voor de rechter uit te vechten. ,,Maar ook om te zien of men gehoor geeft aan deze oproep,’’ aldus Bolten.