College B en W ondersteunt IJsfestijn Steenbergen

STEENBERGEN – Goed nieuws voor de initiatiefnemers van IJsfestijn Steenbergen. Zij zijn een stapje verder in de mogelijke realisatie van een IJsbaan op de Markt in de maand december. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het initiatief te ondersteunen.

Het college stelt een subsidie van 5000 euro beschikbaar en geeft een garantstelling af voor een bedrag van 20.000 euro. Daarmee wordt de kans van slagen voor de initiatiefnemers vergroot. Doelstelling van hen is niet alleen om de inwoners van de gemeente Steenbergen schaatsplezier te bezorgen op een unieke locatie in het centrum, maar ook om te zorgen voor extra sfeer. Dit – en de verwachte toeloop van ijspretliefhebbers – kan de winkels en horeca in Steenbergen beslist ten goede komen, zo is het idee.

Spannend: go of no go
Namens de initiatiefnemers vertelt Nicole Cox heel blij te zijn met het besluit van het college. “Dit is uitstekend nieuws en dat stimuleert zeker. Hiermee wordt het IJspret initiatief goed ondersteund. Er moet echter nog wel 35.000 euro aan sponsorgelden bijeengebracht worden. Hier wordt hard aan gewerkt. Donderdag 15 oktober is vervolgens een belangrijke dag: dan wordt het go of no go”.

Foto: Heeft het initiatief voor IJspret Steenbergen kans van slagen? Als het lukt gaat de Markt in Steenbergen er in december extra sfeervol uitzien. (fotomontage Steenbergse Courant)