Carnavalsplezier voor rolstoelgang en op het Kanjerbal

STEENBERGEN – Voor de 22ste keer ging vanmiddag de zogenoemde rolstoel-gang op stap voor een dweilrondje in de Steenbergse binnenstad, met als begin- en eindpunt café D’n Overkant op de Markt, waar het in 1993 allemaal begon. In zaal De Fles werd tegelijkertijd het Kanjerbal gevierd, voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Zij kregen bezoek van Prins Strienius V met groot en klein gevolg en vermaakten zich uitstekend op de muziek van JW Sound, dweilband Wa Gif Ut en niemand minder dan ‘podiumbeest’ Denans, die nog maar een paar noten had gezongen, of er ontstond een lange polonaise van vrolijk verklede leutartiesten.

Ter nagedachtenis aan Ans van Eekeren

Ondertussen vierde de rolstoel-gang haar eigen, jaarlijks terugkerende feestje. Dat ontstond toen er bij het 33-jarig bestaan van carnaval in Strienestad een expositie werd gehouden in de etalages van de winkels in het centrum. Ans van Eekeren wilde een en ander graag gaan bekijken, zij was in het verleden één van de drijvende krachten bij de Stichting Karnaval Steenbergen, maar niet goed genoeg ter been om de route af te leggen.

Dames van het eerste uur

Eigenares Henny Willegers van D’n Overkant wist wel een oplossing: zij charterde een rolstoel en trommelde een groep vrouwen bij elkaar, om samen met Ans op te stap te gaan. Henny’s schoonzus Ria Willegers en Liza ten Hoope, oud-bestuurslid van de SKS en de vrouwen van wijlen Prins Lucas I (Eling ten Hoope) zijn de andere twee dames van het eerste uur.

Het gezelschap bleef bestaan na het overlijden van Ans van Eekeren en wisselde in de loop der jaren wel eens van samenstelling. De groep bestond vandaag verder uit Gerda van Agtmaal, Desiree Willems, Corry Hoetelmans, Corry van Hooijdonk, Nel van Elzakker, Joke Weezenbeek, Brigitte Valentijn, Leny Adriaanse, Lean v.d. Bogaard en Mariette Onland. In de binnenstad werden onder andere slijterij Veraart, het Bakhuys, LinFina, De Gabber, De Gilles, Allure, De Joosse en ’t Trefpunt  aangedaan, voor tussenstops met een hapje en een drankje.