Buurtpreventieteam ‘Striene-zuid’ nu helemaal officieel

STEENBERGEN – Uit handen van burgemeester Ruud van den Belt hebben acht leden van buurtpreventieteam ‘Striene-zuid’ een certificaat ontvangen voor het volbrengen van de verplichte cursus voor buurtpreventisten. Hierdoor beschikt Steenbergen, in navolging van de kernen Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer, nu ook over een gecertificeerd buurtpreventieteam.

,,Politie en gemeente streven ernaar buurtpreventieteams in alle (grote) kernen van de gemeente in te richten. Buurtpreventieteams zijn immers de extra ogen en oren van de politie,’’ stelde burgemeester Van den Belt bij deze gelegenheid.

,,Buurtbewoners kennen de buurt en hebben het daardoor snel in de gaten als iets niet in de haak is. Door korte lijntjes met de politie te creëren, is deze beter op de hoogte wat er in een wijk gaande is. Sneller en effectiever ingrijpen wordt daardoor mogelijk.’’

John van den Hof van de gemeente, verantwoordelijk voor de buurtpreventieteams, sprak bovendien de hoop uit dat het buurtpreventieteam ‘Striene-zuid’ een voorbeeld mag zijn voor de rest van de kern Steenbergen.