Brandstichter verlegt aandacht naar auto’s: Burgemeester doet oproep

STEENBERGEN – Burgemeester Ruud van den Belt zit met de handen in het haar voor wat betreft de brandstichtingen in de wijk Steenbergen-Zuid. Nadat lange tijd tuinhuisjes en schuttingen het doelwit van de vandaal (of vandalen) waren, lijkt zijn aandacht zich te verschuiven naar auto’s. Donderdagnacht gingen er twee (van één gezin) in vlammen op. “Het lijkt of er een spelletje met de Steenbergse samenleving wordt gespeeld,” aldus Van den Belt.

De zorg die Van den Belt zich maakt over de brandstichtingen groeit, zo mogelijk, nog meer nu de aandacht van de pyromaan zich verlegt naar auto’s. “Het in brand steken van tuinhuizen is al heel vervelend en niet zonder gevaar, maar auto’s brengen een nog groter risico voor de veiligheid met zich mee vanwege ontploffingsgevaar.” De burgemeester benadrukt dat er al anderhalf jaar lang op alle fronten hard wordt gewerkt om de dader te pakken, maar dat deze vooralsnog op het kerkhof ligt.

Veel onrust

Hoewel er in het verleden besloten werd om radiostilte over de voorvallen te betrachten, vaart de burgemeester daarin inmiddels een andere koers. “Er is veel onrust in de wijk. Wanneer ik dat niet adresseer voelen deze mensen zich niet gehoord, en dat is het laatste wat ik wil. We doen er echt alles aan om dit op te lossen en daar hebben we de ogen en oren van de wijk keihard bij nodig. Ik roep de mensen dan ook op om alles te melden bij de politie, hoe klein en onbeduidend het ook mag lijken. Samen krijgen we hem te pakken.”

Kom naar me toe

Richting de dader doet de burgemeester eveneens een oproep. “Ik kan me geen voorstelling maken waarom je dit doet, behalve dan dat je ziek bent. Als dat zo is, kom dan naar me toe. Alleen dan kan ik je helpen. Nu worden je problemen alleen maar groter.”