Braderie en Prinslands Kreekfestijn

DINTELOORD – ‘Het lied der zeven heerlijkheden van Dinteloord’, op de wijze van de alom bekende Zevensprong, is één van de vijf nummers die het Gelegenheidskoor 410 heeft ingestudeerd voor zijn debuutoptreden, zaterdag 13 juni tijdens het Prinslands Kreekfestijn, een evenement dat is voortgekomen uit de grootste viering van het 400-jarig dorpsjubileum in 2005.

Tien jaar na dato hebben negen leden van de toenmalige stichting 400 jaar Dinteloord en Prinsenland opnieuw het initiatief genomen om een jubelstemming tot stand te brengen onder de bevolking. ,,Het saamhorigheidsgevoel van toen terugkrijgen, dat is wat we vooral wilden bereiken,’’ zegt Rian Sulkers van de huidige werkgroep, die het 410-jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan.

,,We organiseren zelf ook wel een aantal activiteiten, maar we hebben vooral geprobeerd om verenigingen wederom enthousiast te maken en dat is gelukkig heel goed gelukt. Er gebeurt van alles, voor jong en oud.’’

Eerstvolgende grote activiteit die op het programma staat is dus het Prinslands Kreekfestijn van komende zaterdagavond, aansluitend op de braderie in het dorp.

Het gratis toegankelijke, muzikale feest kent als slogan ‘Door Dinteloorders, Voor Dinteloorders’, wat betekent dat er uitsluitend Dinteloordse artiesten optreden.

Harmonie Volharding Dinteloord bijt om 19.00 uur het spits af, gevolgd door Esperanza Blanker, het Ritmisch Koor Dinteloord, Amanda van den Hil, Nederpop aan de Dintel, Jolanda en John, en tot slot dus het Gelegenheidskoor 410 met T’oonladders Zat. Na afloop verzorgt dj Mathijs de muziek bij Thuis!

410 jaar Dinteloord en Prinsenland wordt in het najaar verder o.a. gevierd met een kunstroute, een dweilbandfestival, een tentoonstelling van de Dinteloordse Oldtimer Club en groots opgezette Boerendagen.

Het volledige programma en nadere informatie is te vinden op www.dinteloord.nl/dinteloord410/