Bouw nieuwe glijbaan De Meermin op schema

STEENBERGEN – De werkzaamheden rond de bouw van de nieuwe glijbaan in zwembad De Meermin liggen op schema. “De aannemer is aan de slag met de grondwerkzaamheden, de leverancier van de glijbaan – Watergames – is bezig met de voormontage en wij zijn drukdoende met het schoonmaken van het bassin”, vertelt badchef Leo Holierhoek.

Dat laatste gebeurt veel vroeger dan in andere jaren. “Dat moet nu wel, want de glijbaan moet voor de opening goed worden getest om de certificering te kunnen krijgen”, aldus Holierhoek. “Op zaterdag 2 mei wordt de glijbaan geopend. We denken nu na over hoe dat zal gebeuren. Bij heel goed weer gaat het zwembad overigens al wat eerder open. Dan wordt per dag bekeken hoe de weersverwachting is en of het bad open gaat.
De nieuwe glijbaan wordt een driepitter en bestaat uit drie glijbanen. Deze vertrekken vanuit een plateau dat op een hoogte van ruim vijf meter bereikbaar is via één trap. De grootste glijbaan – de ‘Challenger’ is 43 meter lang. De ‘Superslider’ is voldoende breed om met twee personen tegelijk naar beneden de scheren. Deze Superslider heeft twee goten om die voorkomen dat de glij-lustigen aan het eind niet tegen elkaar botsen. En vervolgens is er de ‘Thrillseeker’ die zorgt voor een steile glijervaring. Al bij al wordt het een glijbaan die volgens Leo Holierhoek er voor zorgt dat de jeugd er heel blij mee zal zijn.