Boekenmarkt voor onderhoud van de Vredeskerk

STEENBERGEN – Het bestuur van de Vredeskerk in de Magnoliastraat in Steenbergen Zuid, verenigde afgelopen zondag het nuttige met het aangename. Tijdens de Open Kerkdag Brabant stonden de deuren van het kerkje, dat in 2018 zijn 50-jarig bestaan viert, open voor belangstellenden die een kijkje wilden nemen.

Tijdens de bezichtiging brachten ‘de meisjes van Zr. Monique’, ‘het Dameskoor van Zr. Monique’ en kerkkoor ‘En Toch’ –onder leiding van Martien van Gaans- mooie liederen ten gehore. Tegelijkertijd vond in het gangpad tussen de kerkbanken de tweejaarlijkse boekenmarkt van de Vredeskerk plaats. De prijs per boek was gesteld op slechts één euro en voor vijf euro konden de bezoekers zes boeken uitkiezen.  

Onderhoud

De boeken worden gedoneerd door mensen die de kerk een warm hart toedragen en de opbrengst wordt besteed aan het onderhoud van de Vredeskerk. De ruim tweehonderd euro die vandaag werd opgehaald gaat naar het schilderen van de binnenkant, een klus die hoog op het wensenlijstje staat.

Ook leuk voor kinderen

Namens de Vredeskerk laten Petra Geers en Loretta van Fessem weten erg blij te zijn met de ruim zeventig bezoekers die hun belangstelling toonden. “Voor de volgende keer willen we ouders en grootouders wel oproepen om vooral ook de (klein)kinderen mee te nemen. De speciaal voor deze gelegenheid ingerichte kinderhoek, waar de kinderen konden kleuren en informatie over het kerkje konden krijgen, is vandaag helaas onbenut gebleven. Wanneer dit volgende keer niet het geval is, zijn we helemaal dik tevreden.”

Foto 1 (boekenmarkt in de ochtend) door Loretta van Fessem (Vredeskerk), overige foto's en tekst door Mascha Diaz©KijkopSteenbergen