Bietboeren en meerminnen ontpoppen zich meteen als rasartiesten

STRIENESTAD – “Kèk ’s, wa d’n artieste!” Het nieuwe carnavalsmotto van Strienestad deed gisteravond al meteen opgeld bij de 11/11-viering in Gebouw J. Zaal De Joosse stroomde vol bietboeren en meerminnen die weer stonden te trappelen van ongeduld om hun kunsten te vertonen. Met als hoogtepunt de onthulling van de nieuwe Mussenkoning, Martin den Broeder.


De rode loper lag uit en op het podium ontspon zich een spectaculaire show, met rasartiesten uit heden en verleden, zoals Elvis, Michael Jackson, Lee Towers, Bassie en Adriaan, Freddy Mercury, Peter de Koning, en niet te vergeten dj Wiedus. 

Wie de ‘musterie gèst’ in z’n mussenpak was? Joost mag het weten. Feit is in ieder geval dat bij het Leutpeleis een regelrechte topper uit de artiestenstal tevoorschijn kwam: Martin den Broeder, de nieuwe Mussenkoning van Strienestad. 

Hij maakt het gevolg van Prins Strienius V (Dennis Vermeulen) weer compleet, samen met Toine Loos als Jan Oorlog, Wietse Visser voor de elfde keer als Nar Wiedus en Barry van Leeuwen voor de elfde en laatste keer als Deftige Flodder.