Bietboere- en Meerminnekoor kwettert als echte mussen

STEENBERGEN/WELBERG – De stemming zat er al direct goed in tijdens de eerste repetitie van het Bietboere en Meerminnekoor, dat speciaal in het leven is geroepen om de Strienestadse carnavalsmis op te luisteren.

De eerste repetitie was natuurlijk een spannend moment, waarbij duidelijk werd van welke kwaliteit het vlees in de kuip was. Al snel bleek dat dirigent Steph Oerlemans prima met deze groep zangers en zangeressen (28 dames en 10 heren) uit de voeten zal kunnen. Ook Elly Lambers, mede-oprichtster van het koor, toonde zich dik tevreden. ,,Maar dat was ik al toen de aanmeldingen binnenstroomden. Waaronder tien mannen!

En nu ook nog blijkt dat het allemaal goed bij elkaar klinkt, kan het helemaal niet meer kapot.”

Onder leiding van Oerlemans, dirigent van smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen, werkten de koorleden zich tijdens de repetitie door bekende en minder bekende nummers heen. ,,We hebben zelfs al een eigen nummer, het Bietboere en Meerminne-lied,” wist Lambers trots te melden.

Wie alsnog belangstelling heeft, kan zich nog tot en met aanstaande woensdag aanmelden middels een belletje naar Elly Lambers via (0167) 564515 of (06) 28122228. Ook kan men deze woensdag nog aansluiten bij de tweede repetitie, die samen met gelegenheidsband Zondagmorrege Blaosmeziek wordt gehouden, in gemeenschapshuis De Vaert. De carnavalsmis vindt zondag 7 februari vanaf 11.11 uur plaats in de Gummaruskerk.