Bibberen in de sneeuw bij Boomfeest op eerste lentedag

WELBERG – Volgens de astronomische kalender is het vandaag de eerste officiële lentedag. Maar dat was vanmorgen geenszins te merken op de Groenedijk, waar wethouder Cor van Geel samen met leerlingen uit de groepen 7 van de Maria Regina Nationale Boomfeestdag ‘vierde’.

Door weer en wind waren de zestig kinderen op de fiets naar de kruising van de Groenedijk met de Knapendreef gekomen. De sneeuw en de ijzige kou mochten de pret evenwel niet drukken.

Nadat wethouder Van Geel over het belang van bomen voor mens, dier en landschap had verteld, gingen de leerlingen enthousiast aan de slag met het planten van veertig nieuwe populieren. Of beter gezegd speciaal gekweekte takken van populieren, die nog geen wortels hebben. Staatsbosbeheer heeft goede ervaringen met deze manier van bomen planten, zo vertelde een medewerkster van de organisatie.

De herplant aan de Groenedijk heeft alles te maken met het feit dat op deze locatie de voorbije weken zo’n 200 oude populieren gekapt zijn. Staatsbosbeheer koos voor dezelfde boomsoort, omdat die het best bij het landschap past. Door minder bomen terug te zetten, krijgt ook andere vegetatie meer ruimte om te groeien.