Bezoekers waarderen kunstexpositie tijdens Jaarmarkt 

STEENBERGEN – De rode loper was dit weekend uitgerold voor de ingang van de Gummaruskerk voor alle kunstliefhebbers uit Steenbergen en omgeving. In de kerk was voor de vijfde keer een kunstexpositie georganiseerd door Kunstforum Steenbergen en dat bleek weer een schot in de roos. Drie dagen lang kwamen bezoekers een kijkje nemen bij de schilderijen, objecten, foto’s en nog veel meer. Juist die veelzijdigheid viel in de smaak.

Marianne van den Bosch- Rietveld is fotografe, al drie jaar lid van een fotoclub en was nu gevraagd om voor de eerste keer te exposeren in de Gummaruskerk. En dat bleek niet onverdienstelijk; op zaterdag waren er al twee foto’s van haar verkocht. Ze gebruikt een techniek waarbij ze negen foto’s maakt met verschillende belichtingsstijlen die ze daarna op elkaar legt waardoor er veel diepte ontstaat. Doordat de foto’s op aluminium worden afgedrukt, wordt dat effect versterkt. “De serie die ik hier heb hangen, heb ik gemaakt in een oude pastorie. Ik liep daar langs toen er bouwvakkers aan het slopen waren. Er lagen prachtige oude materialen die ik heb kunnen fotograferen. De techniek die ik gebruik is heel arbeidsintensief, na anderhalf uur dachten ze dat ik minstens honderden foto’s had, maar dat was er maar eentje”, glimlacht de fotografe. 

Bij de glaskunst staat bezoekster Marjolein Moeliker aandachtig te kijken. “Ik las in de krant dat er glaskunstwerken te zien zouden zijn, en daar ben ik een groot liefhebster van. Maar daarnaast ben ik aangenaam verrast door het gevarieerde aanbod. Ook de foto’s zijn de moeite waard om te bekijken.”

Foto 2: Fotografe Marianne van den Bosch- Rietveld bij haar fotoserie die in de Gummaruskerk te zien was.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl