Bewoners verontrust door rattengifstrooier

STEENBERGEN – Bewoners in de omgeving van Oudlandsestraat en Koudenberg zijn afgelopen weekend onaangenaam verrast doordat iemand rattengif korrels in en langs hun tuinen heeft gestrooid. Marijke Brattinga en buurvrouw Michelle van Hooijdonk kregen na het bellen van de politie bezoek van de groene Boa die de zaak in onderzoek heeft genomen.

Het gif werd gestrooid in diverse tuinen in de omgeving van woningen in de Oudlandsestraat en Koudenberg in Steenbergen Zuid. Marijke Brattinga waarschuwt: “Rattengif vormt niet alleen een bedreiging voor het milieu, het is ook gevaarlijk voor mens en dier. Wij vonden roze en bleek-roze tarwekorrels rond het speelhuisje van onze driejarige dochter in onze afgesloten achtertuin, rond de voerbakken van de honden, vogelvoerplaatsen, in de gangen naast en achter onze huizen en in de voortuinen”, vertelt Marijke Brattinga. Ook haar buurvrouw Michelle ontdekte de gifkorrels en vroeg in de omgeving of dat daar ook het geval was. Dat bleek inderdaad zo te zijn.

Gevaarlijk

“Kijk in uw achtertuin of er roze/bleek roze tarwe korrels te vinden zijn. Ruim deze op zodat ze het milieu niet verder kunnen schaden. Egels, vogels, huisdieren en kleine kinderen kunnen vergiftigd worden als ze deze giftige korrels opeten. Wees alert en laat uw kinderen niet alleen buitenspelen”, zo waarschuwt Marijke Brattinga.
“De omwonenden en de politie willen graag weten wie hier verantwoordelijk voor is. Omdat de korrels op de sneeuw lagen denken wij dat dit 12 of 13 Februari gestrooid moet zijn. Mocht u iets gezien hebben neem dan contact op met de wijkagent of de groene BOA van de gemeente”.

Foto: Marijke Brattinga trof gestrooid rattengif aan, onder meer rond het speelhuisje in de achtertuin.
tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Beelden bij dit artikel