Bewoners Van Gaverenlaan balen van mislukte herplant

STEENBERGEN – Bewoners van de Van Gaverenlaan hebben in een brief aan burgemeester en wethouders hun grote teleurstelling uitgesproken over de mislukte aanplant van de beuken in de middenberm van hun straat. De ‘vervangers’ van de majestueuze, maar zieke kastanjebomen die decennia lang zo kenmerkend waren voor heel de dubbele laan, hebben allesbehalve goed geworteld.

Zeg maar gerust integendeel, want van de twintig beuken zijn er maar liefst twaalf (bijna) dood. Los daarvan is het de bewoners sowieso erg tegengevallen dat er geen grotere bomen in de plaats zijn gekomen voor de oude kastanjes. Dat het niet mogelijk was om dertien meter hoge bomen met een kruindiameter van zeven meter terug te planten, dat snappen de bewoners uitstekend.

In het drie jaar durende voortraject kregen zij echter steeds te horen dat het beeldbepalende karakter van de Van Gaverenlaan behouden zou blijven. Die belofte is niet gestand gedaan, maar uitgelopen op een lelijke deceptie, zo concludeerden ook alle deelnemers aan de onlangs gehouden Burendag in de straat. De bewoners vragen het college hen eerst te raadplegen voordat er opnieuw tot herplant wordt overgegaan, zodat het niet nogmaals mis gaat.