Bevrijding Brabantse Wal op zoek naar gastheren en -vrouwen

BRABANTSE WAL – De Stichting Bevrijding Brabantse Wal is op zoek naar vrijwilligers die op vastgestelde momenten de taak als gastheer of gastvrij op zich willen nemen. Die rol vervullen ze dan bij het zogeheten ‘Dilemmadoolhof’ en op de Geallieerde ervevelden in Bergen op Zoom.

In juni van dit jaar is het Dilemmadoolhof geopend. Dit is een interactief kunstwerk dat door ‘Brabant Remembers’ is geplaatst tussen de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg. Het Dilemmadoolhof draait volgens de initiatiefnemers om ervaringen die menslevens voorgoed hebben veranderd. De verhaallijnen in het doolhof zijn geïnspireerd op een keuze uit de 75 verhalen die ‘Brabant Remembers’ ophaalde in het kader van de 75e herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland. Bezoekers van het doolhof maken op elk kruispunt een keuze over welke richting ze opgaan en daardoor wordt tevens het vervolg van het verhaal bepaald en de weg die door het doolhof wordt gevolgd.

Gratis toegang

Het doolhof is overdag door iedereen gratis te bezoeken. Intussen heeft al een aardig aantal bezoekers de weg naar deze plek gevonden. Naast groepen toeristen uit het buitenland op tour in de bevrijdingsroute vanaf Normandië, ook tal van dagjesmensen, toevallige passanten en schoolklassen. De verwachting is een verdere toename van bezoekers en hierdoor wordt de behoefte aan vrijwilligers groter. Belangstellenden hiervoor kunnen rekenen op een uitnodiging van Stichting Bevrijding Brabantse Wal om in detail geïnformeerd te worden over zowel het doolhof als de erevelden. Vooralsnog worden de gastheren en -vrouwen ingezet op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen tussen 10:00 en 12:00 uur en van 13:30 tot 15:30 uur. Naar verwachting zal in de loop der tijd uitbreiding van deze tijdstippen volgen.

Aanmelden

Aanmelden – graag voor 31 augustus – kan via een mailbericht met contactgegevens naar: m.scheffer@bergenopzoom.nl. In de eerste helft van september wordt vervolgens contact opgenomen voor een kennismakingsgesprek.