BCD-prijs voor John Nijssen

STEENBERGEN – De Brandt Corstius Duijkers Cultuurprijs is vanavond toegekend aan John Nijssen. Wethouder Bert van Kesteren verrichtte namens de organisatie, de Stichting Nederlands Hervormd Weesthuis, de prijsuitreiking bij De Wallevis.

De BCD-prijs bestaat sinds 1990 en wordt in principe elke twee jaar uitgereikt. Achterliggende gedachte is de waardering voor en het stimuleren van het culturele leven in Steenbergen. Naast de winnaar waren de Fotoclub Steenbergen en Kunstforum Steenbergen genomineerd. Nijssen kreeg de BCD-prijs – een bronzen sculptuur van een balletdanseres en een geldbedrag van 1500 euro – voor zijn rol als stuwende kracht die hij al vele jaren vervult bij de organisatie en het uitdragen van het Strienestadse carnavalsfeest. Juryvoorzitter Mees Hage somde de kwaliteiten van de BCD-prijswinnaar 2012 op. Niet alleen was hij de laatste elf jaar als prins Wannes I het boegbeeld van het Steenbergs Karnaval, ook heeft hij al veel langer een belangrijke creatieve bijdrage in de vorm van ondermeer teksten voor het karnavalslied en tal van scetches. “Je was ontroerend voor ouderen en zieken en stimulerend voor de jeugd”, aldus Hage. John Nijssen zelf dankte voor de eer die hem ten deel is gevallen en liet alle SKS-ers – die zich met hem voor het Steenbergse Karnaval inzetten – delen in de hulde. “Dit doe je niet alleen. In mijn geval met een hechte club, die er gezamenlijk de schouders onderzet”, aldus de prijswinnaar. Hij complimenteerde de twee andere genomineerden: “Hiervoor genomineerd zijn is opzich al prachtig”.

Foto: John Nijssen met de bronzen BCD-sculptuur. Links van hem wethouder Bert van Kesteren, rechts van hem de BCD-jury: Carla Ligtenberg, Petra LePolder en juryvoorzitter Mees Hage