Basisschool Maria Regina zwaait Henk Holtzer uit

STEENBERGEN – Een bingomolen op het bureau van de leerkracht, een film op het digibord… Het ging er deze week anders dan anders aan toe in groep 4b van Henk Holtzer op de Maria Regina. Niet zo vreemd, wetende dat Holtzer precies op zijn 63ste verjaardag zijn laatste schooldag beleefde, dus werd er in de klas een afscheidsfeestje gevierd.

Daarbij waren ook de vrouw van Holtzer en één van zijn zoons, met diens vriendin, aanwezig. ,,Mijn andere zoon woont in Zwitserland en had een belangrijke presentatie op zijn werk, dus hij kon er helaas niet bij zijn,’’ vertelde Holtzer, die er bewust voor had gekozen om niet al te uitgebreid stil te staan bij zijn vertrek. ,,Het is goed zo.’’

Maar zijn leerlingen lieten hem natuurlijk niet zonder cadeautjes gaan en na schooltijd stond er nog een lunch met zijn collega’s op het programma.

Holtzer komt oorspronkelijk uit Ossendrecht en was ruim veertig jaar werkzaam in het onderwijs, al sinds het begin van de jaren zeventig op Maria Regina. Eerst als leerkracht in de bovenbouw, later ging zijn voorkeur meer uit naar de middenbouw en fungeerde hij ook als remedial teacher.

Een zeer gewaardeerde leerkracht, die wordt omschreven als het ‘schoolvoorbeeld’ van een echte onderwijzer: serieus, rustig voor de klas en dat straalde hij ook uit naar de kinderen, voor wie alles altijd goed geregeld en duidelijk was, zodat zij hard en goed konden werken.