Barbecue, een prima manier om kennis te maken

STEENBERGEN – Wat begon als een kennismaking tussen bewoners is uitgegroeid tot een traditie. De jaarlijkse barbecue in het Hof van Steenbergen staat bij alle bewoners op de agenda.

We waren allemaal nieuw in de straat

Eind 2010 werden de eerste woningen in het Hof van Steenbergen opgeleverd. Niemand kende elkaar, maar een door enkele bewoners georganiseerde barbecue bracht uitkomst. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder, maar de barbecue blijft jaarlijks op de agenda staan. “We vinden het allemaal erg gezellig. Inmiddels zijn er een aantal kinderen geboren en ook die spelen tijdens de barbecue allemaal samen” verklaart de organisator, Jorick Huizinga. “De onderlinge sfeer is prima. Toen we vanmiddag gingen opbouwen kwamen buurtbewoners spontaan helpen. Ieder draagt zijn steentje bij. Van de officiële aanvangstijd is niets terecht gekomen” lacht hij. “Iedereen was er al, toen hebben we de barbecue maar aangestoken”

De kleintjes krijgen frietjes

Omdat er in de straat zoveel kinderen wonen, stond er een groot speelkussen. De kids genoten met volle teugen. En ze kregen frietjes met een snack. In de tenten werd een biertje gedronken en bemande ’buurman Coos’ de barbecue. Voor nieuwe bewoners in de straat was het een uitstekend moment met alle buren kennis te maken. De buren houden niet alleen jaarlijks een barbecue. Ook dit jaar nemen ze weer deel aan de landelijke Burendag op 28 september.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl