Bal gaat weer rollen bij SC Welberg

WELBERG – Na een kleine twee maanden rust mag de bal weer gaan rollen bij Sportclub Welberg. De spelers staan te trappelen om weer te beginnen. Zondag start de selectie onder leiding van trainer Toon Magielse met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Nieuw bij de start hiervan is dat het eerste haar wedstrijden in de ‘Zeeuwse’ vijfde klasse gaat spelen.

Met Aardenburg, Corn Boys, DEVO, Graauw, Hoofdplaat, HSC’28, Lepelstraatse Boys, NVS, Rimboe, De Schutters, SDO’63, Sluiskil en Vogelwaarde, gaan zij hun krachten meten met de tegenstanders in de 5e klasse A.
Maandag 11 augustus beginnen de trainingen voor jeugd- en senioren weer op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat. Volgens een strak trainingsschema kunnen alle elftallen, jeugd, senioren, 35+ en wandelvoetbal, weer het veld op.

Groot Steenbergen Cup bij Sc Welberg

Voor er competitie gespeeld gaat worden staat de Groot Steenbergen Cup (GSC) op het programma. Dit jaar bij Sc Welberg op sportpark ’t Zandbaantje. Dinsdag 20 en donderdag 22 augustus spelen de heren, beide avonden zijn er drie wedstrijden gespeeld worden door teams van de Steenbergse voetbalverenigingen om de Groot Steenbergen Cup.
Aanvang wedstrijden 19.45 uur en 20.45 uur Deelnemers zijn: Sc Welberg, Kruisland, Prinseland, NVS en Steenbergen met twee heren teams om het aantal op 6 te brengen. 
De dames, waar ook alle Steenbergse verenigingen bij vertegenwoordigd zijn spelen, woensdag en vrijdag hun poulewedstrijden, aanvang 19.00 en 20.30 uur. Zaterdag 24 augustus spelen vanaf 13.15 uur alle elftallen (dames en heren) hun laatste poule wedstrijd.
Zowel voor de heren als de dames, is er door de gemeente Steenbergen een wisselbeker beschikbaar gesteld, voor de winnaar. Wanneer na de laatste wedstrijden de winnaars bekend zijn, zal rond 19.00 uur de prijsuitreiking plaats vinden.   

Bekerwedstrijden

Sc Welberg 1 speelt voor de KNVB beker tegen SPS, VVC 68 en Tholense Boys1.   Zaterdag 31 augustus, gaat Welberg op bezoek bij SPS, waar om 17.00 uur de wedstrijd tegen de plaatselijke trots aanvangt.
Zaterdag 7 september, aanvang 17.00 uur speelt Welberg 1 thuis op ’t Zandbaantje tegen VVC 68. Zaterdag 14 september, aanvang 17.00 uur, ontvangen ze ook thuis, Tholense Boys1.

Ook de overige elftallen bij Sc Welberg, zowel jeugd als senioren spelen voor de beker, het programma is te vinden op de website.
Voor alle teams gaat de competitie zaterdag 21 of zondag 22 september 2019 van start.

Door: Loes Baselier