Badchef Holierhoek kijkt ondanks corona tevreden terug op zwemseizoen

STEENBERGEN – “Het was voor ons een vreemd seizoen. Maar dat de afgelopen periode vreemd was, zullen veel organisaties concluderen. Toch ben ik ondanks alle beperkingen en een zwemseizoen dat vier weken korter heeft geduurd nog heel tevreden. We trokken 38959 bezoekers en konden 186 zwemdiploma’s en certificaten uitreiken”, stelt zwembadchef Leo Holierhoek van De Meermin.

Vanwege corona kende De Meermin een korter seizoen. Veertien weken open, vier weken minder dan vorig jaar. En met beperkingen voor het aantal bezoekers dat vooraf diende te reserveren. “We begonnen met een sluiting, vervolgens mochten we 158 bezoekers toelaten, oplopend naar 474 met een terugval naar 250 en daarna weer 500 en uiteindelijk 1000 bezoekers. Toch mogen we nog niet mopperen. Als ik de bezoekersaantallen met de zwembaden in de regio vergelijk dan steken we er met kop en schouders bovenuit”, aldus Leo Holierhoek.
Hij somt ook even de aantallen van vorig jaar op: “Toen hadden we 270 afzwemmers en 54.754 bezoekers”.

Gemopper

Leo Holierhoek herkent de oorzaak van gemopper van vaste zwembadbezoekers waarvan sommigen klaagden ‘dat ze hun vertrouwde Meermin dit jaar niet herkenden’. “We hadden opvallend veel publiek vanuit de regio. Dat was aardig wennen voor ons badpersoneel en voor het reguliere publiek. Ik druk het zacht uit: bepaalde bezoekers maakten het ons niet gemakkelijk. Ze hadden moeite om zich aan de voor ons normale regels te houden. Dat gaf zo nu en dan problemen”.

“Zwemabonnementen zijn belangrijk”

“Corona zorgde voor de nodige hoofdbrekens. Er is achter de schermen veel gebeurd en er is steeds goed over nagedacht hoe we zo veilig mogelijk bezoekers konden blijven ontvangen”, verklapt Holierhoek. Hij houdt vervolgens een pleidooi voor het zwemabonnement. “We moeten abonnementhouders koesteren. De zwemabonnementen zijn voor ons heel belangrijk. Het stelt bijvoorbeeld gezinnen in staat om wat extra te komen zwemmen. Ouders die een kind op les hebben kunnen met een abonnement voordelig zwemmen en eens wat extra komen als ze zien dat hun kleine best wat extra zwemtraining kan gebruiken om goed met de lessen mee te kunnen. Voor volgend jaar hoop ik dat we weer abonnementen kunnen uitgeven. Wellicht kan er iets met de prijs worden gedaan. Want ik vrees dat we dan nog niet coronavrij zullen zijn”.

Foto: In zwembad De Meermin werden 186 diploma’s en certificaten uitgereikt. Andere foto’s geven een beeld van de laatste ludieke zwemles en het diplomazwemmen.
Foto’s: Thomas Weezenbeek ©2020