Anita Elferink kan doorstart maken met Ouderenzorg Anders

STEENBERGEN – ,,Ik ben nog nooit zó blij geweest. Ik kan het bijna nog niet bevatten, maar ik heb m’n kindje weer terug,’’ jubelt Anita Elferink. Amper drie weken nadat zij het faillissement moest aanvragen voor Ouderenzorg Anders is duidelijk dat haar bedrijf een doorstart mag maken. Elferink blijft zelf eigenaar/directeur, de organisatie heet voortaan Zorg Anders.

,,Het is een geruisloze doorstart, onze cliënten merken er niks van. Het personeel is, net als ik, heel gelukkig dat we door kunnen gaan met het bieden van persoonlijke, liefdevolle zorg aan ouderen.’’

(Ouderen)Zorg Anders bestaat uit een kleinschalig woonproject in Steenbergen, een dagopvangcentrum in Nieuw-Vossemeer en levert ook thuiszorg. Het ondersteunen van ouderen aan huis zal in de toekomst alleen maar toenemen, verwacht Elferink, aangezien het beleid van de overheid erop gericht is dat senioren steeds langer zelfstandig blijven wonen.

Ook heeft zij nog altijd het voornemen om basisschool Maria Regina volgend jaar over te nemen van de gemeente en te verbouwen tot een wooncomplex voor vier groepen van tien ouderen.

Hartverwarmende reacties

,,Eerst onze bestaande voorzieningen weer even helemaal goed op de rit zetten, maar daarna ga ik in samenwerking met andere partijen zeker verder bekijken hoe we de Maria Regina kunnen ontwikkelen.’’

,,Alle hartverwarmende reacties en de steun die ik de afgelopen weken mocht ontvangen, hebben mij erg veel goed gedaan,’’ stelt Elferink. Zij raakte in financiële problemen raakte door toedoen van haar voormalige, externe boekhouder.

Na negen maanden knokken bleek een faillissement uiteindelijk toch onafwendbaar. Er waren meerdere gegadigden om het bedrijf over te nemen, maar de onderneemster is er dus in geslaagd om (Ouderen)Zorg Anders zelf voort te zetten. Nu kan zij ook het contract gaan ondertekenen met stichting tanteLouise-Vivensis, bedoeld om de zorgverlening in alle opzichten te waarborgen.