Amy Cools winnares van ‘Wij gaan op Berenjacht’

NIEUW-VOSSEMEER – “O, wat leuk nu. Elke keer als ik kom oppassen stelde ze de vraag of ze wellicht het boek zou hebben gewonnen”, zo is de reactie van Oma Coby Cools, toen ze het bericht kreeg dat haar zesjarige kleindochter Amy getrokken was uit de inzendingen van de Berenspeurkaart die in april in Steenbergse Courant was gepubliceerd.

Op die speurkaart konden kinderen onder begeleiding van hun ouders of verzorgers de verschillende beren aankruisen die ze tijdens hun speurtocht achter de ramen zagen staan. Amy maakte de tocht niet alleen met oma door Nieuw-Vossemeer, ze werd vergezeld door zusje Nina (5) en broertje Levi (3). “Maar ik heb de prijs gewonnen”, liet de speurneus weten toen ze de prijs in ontvangst kwam nemen.
Natuurlijk zullen ook Nina en Levi van ‘Wij gaan op Berenjacht’ kunnen genieten. Het boek is gemaakt door Michael Rosen en Helen Oxenbury. Bij het verhaal staan prachtige tekeningen. Die worden vergezeld door de geluiden van zaken die de speurders in het boek tegenkomen. Geluiden die ook oma Coby vast tijdens het voorlezen nog vaak zal horen.