Alles onder één dak bij Tandheelkundig Centrum Steenbergen

STEENBERGEN – Zet drie tandartsen met een karrenvracht aan ervaring bij elkaar in een pand en je krijgt het Tandheelkundig Centrum Steenbergen. Tandartsen Sander Vogels, Paul Schoenmakers en Charles Bruchmann waren al bekende gezichten in Steenbergen, maar sinds deze zomer zitten ze samen in het pand aan de Grote Kerkstraat 34. Twee van hen hadden daar al hun praktijk, maar na een grondige verbouwing is Paul Schoenmakers erbij gekomen. Ver hoefde hij niet te verhuizen, want hij zat met zijn praktijk maar een paar deuren verderop.

Volgens het drietal is het samengaan in Tandheelkundig Centrum Steenbergen een logische stap met het oog op de toekomst. “Het vak tandarts is enorm veranderd in de afgelopen jaren. Er zijn nog maar weinig jonge collega’s die een praktijk willen overnemen. Bovendien is het merendeel van de afgestudeerde tandartsen op dit moment vrouw, en die willen meestal in deeltijd werken. Daarom hebben wij onze praktijk overgedaan naar een overkoepelende organisatie die een keten van tandartspraktijken heeft. Op deze manier kunnen we de continuïteit en kwaliteit van de tandartsen in Steenbergen voor de toekomst bewaken”, vertelt Sander Vogels.

Gezelliger en efficiënter

Een geruststellende gedachte voor Paul Schoenmakers, die met zijn 42 jaar ervaring op de teller de koploper is van de drie. Hij is echter nog niet van plan om op korte termijn met pensioen te gaan. “Ik heb het nog prima naar mijn zin, en nu met zijn drieën bij elkaar is het nog gezelliger. En bovendien een stuk efficiënter, want zoals met bijvoorbeeld de sterilisatieruimte kunnen we samendoen”, legt Schoenmakers uit.

Dat samenwerken is voor de patiënten een voordeel, want elk van de tandartsen heeft zo hun eigen specialisme. Een hoewel de patiënten ondanks de samenvoeging gewoon bij hun ‘eigen’ tandarts blijven, kunnen ze ook zaken voor elkaar opvangen. Een verbouwing in het statige pand heeft ervoor gezorgd dat iedereen, waaronder ook de mondhygiënisten, een eigen plekje heeft.

Praktijkmanager

Geheel in lijn met de moderne praktijkvoering van het Tandheelkundig Centrum is er ook een praktijkmanager gekomen. Pien Hoks neemt zaken zoals certificering, onderhoud van de apparaten en administratie voor haar rekening zodat de drie tandartsen hun tijd compleet aan de patiënten kunnen besteden. “Dat is tegenwoordig behoorlijk wat. Bovendien moeten er op dit moment natuurlijk nog veel zaken geregeld worden vanwege het samenvoegen van de praktijken. Maar volgens mij is iedereen al behoorlijk gewend.”

Foto: Bij het Tandheelkundig Centrum Steenbergen aan de Grote Kerkstraat zijn nu drie tandartsen ondergebracht: v.l.n.r.: Charles Bruchmann, Paul Schoenmakers en Sander Vogels.
Foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant
Door: Nicole van de Donk