‘Alles draait bij mij om het ontzorgen van het slachtoffer’

Steenbergen – Met de komst van de donkere dagen nemen de risico’s in het verkeer  toe. Gladheid en slechte zichtbaarheid kunnen er zomaar voor zorgen dat binnen een fractie van een seconde je leven anders is. Rob Dits van Dits Letselschade staat in het geval van letselschade klaar om de slachtoffers te ondersteunen.

‘‘Voorkomen is beter dan genezen, maar mocht er sprake zijn van letselschade dan komen slachtoffers vaak in een wereld terecht die zij niet kennen. Voor een aansprakelijke verzekeraar is een slachtoffer een dossiernummer. Het is mijn taak de verzekeraar duidelijk te maken wat de impact van het ongeval is op het slachtoffer. Door de gevolgen van een ongeval staat het leven van een slachtoffer op zijn kop. De verzekeraar kan vaak enkel financieel een rol spelen. Het slachtoffer wenst ook graag erkenning van de ontstane letselschade en de gevolgen daarvan’’, vertelt Rob Dits.

Menselijke snaar

 ‘‘Ik kom bij de mensen thuis en neem de tijd om de impact van de letselschade inzichtelijk te krijgen’’, benadrukt Rob Dits. ‘‘Doordat ik de schakel tussen het slachtoffer en de verzekeraar word valt er een grote last van de schouders van mijn klanten af. De vertrouwensband die er ontstaat zorgt voor rust in een proces dat soms jaren kan duren. Alles draait bij mij om het ontzorgen van het slachtoffer”.

Kosten

Belangrijk om te weten is dat Rob Dits lopende zaken, bijvoorbeeld bij een rechtsbijstandsverzekeraar, eenvoudig kan overnemen. Vaak is het schrijven van een brief al voldoende. “Twijfelen mensen over de behandeling van hun dossier bij hun rechtsbijstandsverzekeraar? Dan geef ik kosteloos een second opinion. De kosten die slachtoffers kwijt zijn aan mijn bijstand worden gezien als onderdeel van de schade. Daarom garandeer ik dat mijn bijstand kosteloos is’’.

Door: Michelle Douw