Al meer dan honderd aanvragen bij Kledingbank Steenbergen

STEENBERGEN – Ze zit beslist niet stil, Rian Liefhebber van de Ontmoetingswinkel. Dagelijks ontvangt ze belangstellenden voor haar ‘Tweede-Leven-kleding’ die gevestigd is in de Kaaistraat op nummer 30. Doelstelling daar is om mensen met een krappe beurs aan prima kleding te helpen, maar ook om nog uitstekende kleding een weg te laten vinden naar een nieuwe eigenaar. Haar nieuwe project is het inrichten van ‘Kledingbank Steenbergen’, die in de week van 21 tot en met 25 september kleding verstrekt aan inwoners met een minimum inkomen woonachtig in de gemeente Steenbergen.

Voor dit initiatief ontving Rian Liefhebber de tweede prijs vanuit het ING Nederlandfonds in de campagne ‘Help Nederland Vooruit’. Buurtverbeteraars konden hiervoor initiatieven aanmelden en daarop werd gestemd. In het hele land gaat het om 250 initiatieven waarop 70.000 keer werd gestemd.
Het resultaat voor het idee van de Kledingbank was een tweede prijs in deze regio. “Voor de Kledingbank kwam 3000 euro beschikbaar. Die heb ik overigens hard nodig, want de kleding die ik van inwoners geschonken krijg is dan wel van uitstekende kwaliteit, maar ondergoed en sokken worden nieuw ingekocht. Dat gebeurt zoveel mogelijk lokaal en daarbij speur ik naar voordeelacties van de winkels hier”, vertelt Rian Liefhebber.

Ondersteuning goed gebruiken

“Overigens kan ik elke financiële ondersteuning voor dit initiatief goed gebruiken hoor. Op dit moment hebben we voor de Kledingbank al ruim honderd aanvragen. Dat behelst kleding voor gezinnen, alleenstaanden, ouderen en ook voor veel puberkinderen. De mensen die een aanvraag hebben ingediend hebben deze ondersteuning heel hard nodig. En ik weet dat er nog veel meer inwoners in onze gemeente zijn die deze hulp kunnen gebruiken. Zij melden zich niet altijd aan, want een zekere schaamte weerhoudt hen”.

Winterschoenen

“En wie niet financieel wil ondersteunen, maar wel bijvoorbeeld goede kleding wil doneren is natuurlijk ook welkom. Daarnaast is er behoefte aan goede winterschoenen, lakens, dekbedden en ook zaken als bijvoorbeeld luiers”.

Aanmelden

Aanmelden voor kleding uit de Kledingbank kan via de eigen zorgverlener in de gemeente Steenbergen. Wanneer er geen sprake is van een zorgverlener dan kan ook via de Ontmoetingswinkel worden aangemeld. Het bezoeken van de Kledingbank kan uitsluitend op afspraak. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@de-ontmoetingswinkel.nl of door te bellen naar de telefoonnummers (0167) 785 891 of 06 20 738 327. De Kledingbank is geopend van 21 tot en met 25 september. René en Silvia Heijnen en Pierre Gorissen hebben op die dagen gratis een ruimte beschikbaar gesteld. Dit is gevestigd op Prins Reinierstraat 1E.
Wie het initiatief financieel wil ondersteunen kan een donatie doen via het bankrekeningnummer NL85 SNSB 078 5577 572.

Door: Peter Vermeulen