Afsluitingen door reconstructie N257

STEENBERGEN – Na de reconstructie van de Franseweg en de Burgemeester Van Loonstraat, wordt vanaf komende maandag de kruising van de Kade met de Kaaistraat onder handen genomen en vervolgens zijn de Kade zelf en de Zeelandweg Oost aan de beurt.

De komende twee weken is de Kaaistraat afgesloten, maar kan het verkeer nog wel de Fabrieksdijk gebruiken om in het centrum te komen. De weken daarna is juist de Kaaistraat weer wel toegankelijk, maar gaat de Fabrieksdijk dicht. Van 14 september t/m 18 oktober is Steenbergen überhaupt niet bereikbaar vanaf de A4 en ook verkeer richting de snelweg moet omrijden via de N259 (aansluiting bij Klutsdorp of bij Dinteloord).

Huizen en bedrijven aan de Zeelandweg-Oost en de Kade blijven wel bereikbaar, desondanks zijn met name de ondernemers uiterst ongelukkig met die laatste situatie. Liever hadden zij gezien dat er voortdurend één rijbaan open zou blijven. Die optie is wel overwogen, maar hiervoor is uit (kosten)technische overwegingen niet gekozen, zo kregen de betrokkenen afgelopen week van de aannemer te horen tijdens een informatiebijeenkomst.

Bij die gelegenheid bleek dat een groot aantal bewoners van de Kade en de Zeelandweg Oost sowieso allesbehalve gelukkig is met de manier waarop de reconstructie van de N257 hier wordt uitgevoerd.  Zij werden nu pas geconfronteerd met de definitieve tekeningen en toonden zich zwaar teleurgesteld dat zij hiertegen geen bezwaar meer kunnen maken. De aanwonenden nemen dit de gemeente bijzonder kwalijk.

Bewoners van de Zeelandweg Oost hadden graag gezien dat de weg verder van hun voordeuren was komen te liggen. Dat is naar hun mening aanmerkelijk veiliger voor alle weggebruikers en de geluidsoverlast zou erdoor afnemen. Die gaat in ieder geval toenemen voor de bewoners van de Tilleborgh, zo vrezen deze mensen. Tot hun onaangename verrassing wordt er in de bocht van de Kade naar de Burgemeester Van Loonstraat geen asfalt, maar klinkerbestrating aangebracht.